Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2008

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, για το διατροφικό σκάνδαλο και τις Πρυτανικές εκλογές, κατά την περιοδεία του στον Βόλο

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στον Βόλο, συναντήθηκε με φορείς στο παλιό λιμεναρχείο. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:

Σχετικά με το αν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για το διατροφικό σκάνδαλο:

«Αναμφίβολα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Και δεν μπορεί να κουκουλωθεί ένα τέτοιο σκάνδαλο που έφερε ορυκτέλαιο στα πιάτα μας με την παραίτηση του υπευθύνου του ΕΦΕΤ. Αυτό είναι μια εύκολη λύση. Το δύσκολο, αλλά και το αναγκαίο, είναι η κυβέρνηση να μας δώσει άμεσα τη λίστα των εταιριών που εισήγαγαν και έφεραν στο πιάτο του καταναλωτή, προϊόντα με ορυκτέλαιο και να επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Όποιος θέλει μπορεί. Οι δικαιολογίες ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι υπαίτιοι είναι δικαιολογίες για μικρά παιδιά. Κανείς Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να κατανοήσει πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τιμολόγια για δεκάδες τόνους προϊόντων που δεν έχουν ελεγθεί, και να μη γνωρίζουμε σε ποιες εταιρίες ανήκουν αυτά τα τιμολόγια».

Σχετικά με το θέμα των πρυτανικών εκλογών στα Πανεπιστήμια:

 «Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχει μια σαφή πολιτική. Αγωνίζεται μαζί με τις δυνάμεις του πανεκπαιδευτικού κινήματος, τους φοιτητές και τους Πανεπιστημιακούς, προκειμένου να αποσυρθεί ένας Νόμος που οδηγεί τα Δημόσια Πανεπιστήμια στο χείλος του γκρεμού. Και αυτόν τον αγώνα θα τον εντείνουμε».

To Γραφείο Τύπου