Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/02/2006

Δήλωση του Αλ.Αλαβάνου για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων και εάν περιλαμβάνεται και το όνομα του ίδιου στη λίστα παρακολουθήσεων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων και εάν περιλαμβάνεται και το όνομα του ίδιου στη λίστα παρακολουθήσεων, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Δεν την γνωρίζω ακόμα αυτή τη λίστα.

Νομίζω, κατ' αρχήν, ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί καθυστέρησε να κάνει ανακοινώσεις σε κάτι που έχει καταγγελθεί από τον Τύπο εδώ και μήνες. Οφείλει να προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, να κατονομάσει πρόσωπα και να κατονομάσει επίσης, ενδεχομένως, εταιρείες, όσο μεγάλες κι αν είναι, που πιθανόν εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση.

Υπάρχει όμως ένα γενικότερο ζήτημα παρακολούθησης πολιτικών και άλλων προσώπων, που έχει σχέση με ιδιωτικές προσπάθειες, έχει σχέση και με κρατικές υπηρεσίες. Μ' αυτή την έννοια, επαναλαμβάνουμε το αίτημα για την άμεση υπαγωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κάτω από την εποπτεία του Κοινοβουλίου και κάτω από κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως γίνεται σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

To Γραφείο Τύπου