Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/05/2008

Δήλωση του Στέφανου Μπαγεώργου, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνου για θέματα Υγείας, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και ο κ. Αβραμόπουλος αντιμετωπίζουν, τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, με ασαφείς υποσχέσεις και δηλώσεις σκοπιμότητας, χωρίς αντίκρισμα.    

O κ. Αβραμόπουλος επιχαίρει για την «καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης - ΟΕΝΓΕ» για την συλλογική σύμβαση, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας απορρίπτουν τις προτάσεις του και θα καθορίσουν την στάση τους στο έκτακτο συνέδριο της ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) τον Ιούνιο.

Γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι μετά την υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ και τη διάλυση της συνεργασίας του με την ΝΔ, δεν υπάρχει πλέον η αναγκαία πλειοψηφία ούτε στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ούτε πολύ περισσότερο, στο επικείμενο συνέδριο που θα κάνει δεκτές τις προτάσεις του.

Είναι φανερό ότι μόνο για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων και σκόπιμης παρα πληροφόρησης γίνονται τέτοιου τύπου ανακοινώσεις .

Κυρίως όμως οι δηλώσεις αυτές γίνονται για να δοθούν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι επίκειται ρύθμιση του ωραρίου, ώστε να αποτραπεί απόφαση της ολομέλειας του ΕΣ που θα κρίνει ως μη σύννομη την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης και την μέχρι σήμερα καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με τις νέες εξαγγελίες για προσλήψεις 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2009, όταν δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια.

Τα προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν χωρίς σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς –ιδιαίτερα στην περιφέρεια- χωρίς σημαντική αύξηση των θέσεων για ειδικότητα, χωρίς την λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, χωρίς ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αστικά κέντρα και κυρίως χωρίς την γενναία χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

To Γραφείο Τύπου