Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/05/2008

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον υπουργό Oικονομίας να ψάχνει επενδυτές στις ΗΠΑ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το Γρ. Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει: Κανένας συμβιβασμός με τους εμπόρους-υπουργούς

Μετά τον Υπουργό Παιδείας φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο κ. Αλογοσκούφης να διερευνήσει τους τρόπους καταπάτησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, προφανώς, ως Υπουργός που γνωρίζει καλύτερα την αγορά.

'Aλλωστε η αντίληψη ότι τα δημόσια ΑΕΙ είναι πρωτίστως επιχειρήσεις είναι ο διακαής πόθος της κυβέρνησης αλλά και η κεντρική ιδέα του νόμου - πλαισίου για τα Πανεπιστήμια.

Το δόγμα «το ιδιωτικό πάνω από το δημόσιο» αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής της Ν.Δ. αλλά και του νεοφιλελευθερισμού. Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη για το σύνολο της κοινωνίας και πρέπει να ανατραπεί.

Στηρίζουμε το εκπαιδευτικό κίνημα και καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στην κατεδάφιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να υπερασπιστούν το σύνταγμα και να αποσυρθεί στην πράξη ο νόμος-πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

To Γραφείο Τύπου