Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/05/2008

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Βόλο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ, τον ΟΣΕ και το Νοσοκομείο του Βόλου.

Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις:

«Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι ελλείψεις έμψυχου δυναμικού είναι το κύριο χαρακτηριστικό σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Η συνεχιζόμενη απαξίωση του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων έχει οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Το νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τον αυτονόητο. Διεκδικούν συνθήκες εργασίας με πενθήμερο, με 8ωρο. Διεκδικούν να μην δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα και να παίρνουν τα ρεπό τους.

Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι αγώνες των εργαζομένων γίνονται πια για αιτήματα που τα διεκδικούσαμε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Και σήμερα βλέπουμε για άλλη μια φορά εδώ τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι σαν ανθρακωρύχοι με λευκή στολή, να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, να παίρνουν πάρα πολύ χαμηλό μισθό και να μην έχουν προοπτική για το αύριο. Κυρίως βλέπουμε εκατοντάδες νέους ανθρώπους μέσα στο νοσοκομείο και σε θέσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού να εργάζονται στα προγράμματα stage, μισής δουλειάς, μισής ζωής, χωρίς ασφάλιση, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Μια θέση εργασίας την κόβουν στα δύο, στα τρία προκειμένου να ικανοποιήσουν περισσότερους. Πιστεύουν ότι έτσι καταπολεμούν την ανεργία. Και βλέπουμε ανθρώπους νέους, που θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους, θέλουν να κάνουν οικογένεια, να εργάζονται για 400 ? με οκτάμηνες συμβάσεις, που, μετά από λίγο, λήγουν και ξαναβρίσκονται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Γι αυτούς τους ανθρώπους αξίζει να αγωνιστούμε, να σταθούμε στο πλευρό τους, να διεκδικήσουμε μια άλλη προοπτική για τον τόπο. Γιατί αυτή η χώρα που τρώει από τις σάρκες της, η χώρα που τρώει τα παιδιά της είναι η χώρα που δεν μας αξίζει.

To Γραφείο Τύπου