Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/05/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας-Πρόνοιας

Τα φαινόμενα διαφθοράς έχουν γίνει μάστιγα στο χώρο της υγείας. Οι κάθε μορφής παρεμβάσεις στις νόμιμες διαδικασίες, οι μίζες από τις προμήθειες, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με υπερκοστολογήσεις για προσωπικό πλουτισμό, τα φακελάκια και οι πληρωμές «κάτω από το τραπέζι» έχουν οδηγήσει τον δημόσιο τομέα Υγείας-Πρόνοιας στην έσχατη ανυποληψία.

Η επικοινωνιακή μη πολιτική, που εφαρμόζει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος, αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει ακόμη και τη διαχείριση της καθημερινότητας. Όπως, επίσης, αποδεικνύεται ότι η ριζική αντιμετώπιση του θέματος των προμηθειών, που με μεγαλοστομίες έχει εξαγγείλει ο κ. υπουργός, παραμένει λόγος χωρίς περιεχόμενο.

Ο ΣΥΝ βρίσκεται απέναντι στη διαφθορά, την παραοικονομία και τον χρηματισμό. Παλεύουμε από κοινού με κοινωνικές και άλλες συλλογικότητες για τη δημιουργία μετώπου πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης και προώθησης των αξιών της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου χώρου. Προωθούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα σε όλους τους υγειονομικούς και την κοινωνία.

Τμήμα Υγείας