Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/02/2006

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τις αποκαλύψεις περί τηλεφωνικών υποκλοπών

Με αφορμή τις αποκαλύψεις περί τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέες μορφές επέμβασης στην πολιτική ζωή που καταργούν την αυτονομία και ανεξαρτησία της ελληνικής δημοκρατίας.

Δυστυχώς, το πολιτικό μας σύστημα δε διαθέτει τους απαραίτητους θεσμούς αντιμετώπισης αυτής της πολιτικής υπονόμευσης που φτάνει μέχρι το σημείο παγίδευσης του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η ελληνική δημοκρατία είναι δέσμια μυστικών και επιχειρηματικών κυκλωμάτων, που εδώ και καιρό δουλεύουν συστηματικά, για να υποβαθμίζουν την πολιτική ζωή και να εκβιάζουν επιθυμητές εξελίξεις.

Κανείς πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής, καμία επικοινωνία δεν καλύπτεται από τις συνταγματικές εγγυήσεις. Όλοι αισθάνονται ότι βιώνουμε τη δημοκρατία της ανασφάλειας. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

Ποιοι διαθέτουν γνώση, πρόσβαση και χρήματα για να εφαρμόζουν και να αξιοποιούν τελειοτάτου τύπου συστήματα, που δεν υπάρχουν στην αγορά

Ποιοι έχουν και ποιους λόγους να εγκλωβίζουν Πρωθυπουργό, κυβέρνηση και μεγάλο αριθμό, πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που ανακοινώνεται, πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών στελεχών

Γιατί όλη η διαδικασία διερεύνησης αρχίζει να γίνεται αφού προηγουμένως κατεστράφησαν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία λογισμικού χαρακτήρα που μπορούσαν να είναι αποκαλυπτικά.

Το θέμα δεν είναι πρόβλημα τεχνολογικής ερμηνείας αλλά πολιτικής ευθύνης και έχει έναν ορισμό: Σύγχρονη πολιτική κατασκοπία σε βάρος της ελληνικής δημοκρατίας.

To Γραφείο Τύπου