Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/05/2008

Ανακοίνωση της Πολτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ΠΓ του ΣΥΝ ανάμεσα σε άλλα συζήτησε:

Α) τα προβλήματα της Θράκης με έμφαση στα προβλήματα των μειονοτικών πληθυσμών στην περιοχή σε κοινή σύσκεψη με τοπικά στελέχη του κόμματος. Αποφασίστηκε ο συντονισμός των αρμοδίων τμημάτων (παιδείας, δικαιωμάτων, αγροτικής και εξωτερικής πολιτικής), αλλά και των τοπικών οργανώσεων ώστε να επικαιροποιηθούν οι θέσεις και να σχεδιαστούν οι πρωτοβουλίες του κόμματος για την περιοχή.

Β) Επίσης, συζητήθηκε ο προγραμματισμός στους τομείς της οικολογίας, αγροτικής πολιτικής και περιφερειακής ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αποφασίστηκε η διεξαγωγή ανοικτής εκδήλωσης-συζήτησης στο θέατρο της πλατείας Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) στις 4/6/2008 με θέμα τις κλιματικές αλλαγές και την περιβαλλοντική πολιτική της αριστεράς με τη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ με τοπικού ενδιαφέροντος περιβαλλοντικά θέματα σε όλη τη χώρα το τριήμερο 3-5/6/2008.

Γ) Τέλος, η ΠΓ ενημερώθηκε για την προετοιμασία της Βαλκανικής Διάσκεψης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που διοργανώνεται απο τον ΣΥΝ και θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονική 7 με 8 Ιουνίου με συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων από όλες τις χώρες της βαλκανικής. Στόχος της διάσκεψης είναι η επεξεργασία των θέσεων του ΚΕΑ γύρω απο τα ζητήματα της βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων των κομμάτων της ευρωπαϊκής αριστεράς με φίλιες πολιτικές δυνάμεις της περιοχής.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού