Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ "CITY 99,5" για πολιτικές εξελίξεις

O ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο “City 99,5” για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την ένταση στα πανεπιστήμια

H κυβέρνηση της ΝΔ πριμοδοτεί την ένταση στα Πανεπιστήμια γιατί την βολεύει για επικοινωνιακούς λόγους. Τα δημόσια πανεπιστήμια βρίσκονται σε μια πορεία απαξίωσης εδώ και χρόνια. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιʼ αυτό έχει η κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει στην πλάτη της τα θέματα της ακρίβειας, το σκάνδαλο Siemens, την πώληση του OTΕ. Όλα αυτά δεν την βολεύουν. Γι' αυτό επιλέγει να αξιοποιήσει απαράδεκτα επεισόδια και κρούσματα βίας τα οποία ο Συνασπισμός έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή, γιατί είναι ένα κόμμα που απεχθάνεται τη βία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί ως μοχλό γιʼ αυτή την ένταση –που είναι καλλιεργούμενη και σκόπιμη- τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος, αντί να λειτουργήσει υπεύθυνα ως Υπουργός Παιδείας, λειτουργεί ως φανατικός «Δαπίτης». Κάνει δηλώσεις ότι μόνο αν φτιάξουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια θα "στρώσουν" τα δημόσια.

H πρόκληση για όλους, και πριν απ' όλα για την αριστερά, είναι να ανεβάσουμε το κύρος των δημόσιων πανεπιστημίων, τα οποία είναι τελευταία σε χρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τελευταία σε κονδύλια για την έρευνα, παρʼ όλο ότι έχουν καλούς εκπαιδευτικούς και ποιότητα σπουδαστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τα παιδιά να μην παίρνουν τα εφόδια που χρειάζονται-εκπαιδευτικά και επαγγελματικά- και οι γονείς που ματώνουν για να τα σπουδάσουν -γιατί δεν έχουμε δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα, είναι παραμύθι- να μην βλέπουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν για τα παιδιά τους.

Για τα κρούσματα βίας

Ο Συνασπισμός έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτά τα κρούσματα. Όταν δέκα μέρες μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Αλαβάνου, του κ. Τσίπρα, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, οι οποίες καταδικάζουν απερίφραστα αυτά τα περιστατικά, κάποιοι επιμένουν ότι ο ΣΥΝ τα κάνει, αυτό μου θυμίζει άλλες εποχές.

Για την επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΝ

Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να σκάψει το λάκκο του Γ. Παπανδρέου. Κάθε φορά που ο Γ. Παπανδρέου κάνει ένα άνοιγμα στον ΣΥΝ, ανεξάρτητα πόσο ειλικρινές και συνεπές είναι αυτό, βγαίνει να του τραβήξει το χαλί. Εκεί να αναζητήσετε ότι πολλές φορές ο Β. Βενιζέλος είναι πολύ πιο επιθετικός απʼ ότι επίσημη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Για την αντίθεση του ΣΥN στο νόμο - πλαίσιο

Υπάρχουν νόμιμοι και ειρηνικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αντιταχθεί στην εφαρμογή ενός κακού νόμου. Να σας θυμίσω ότι επανειλημμένα ο Γ. Παπανδρέου έχει πει στη Βουλή ότι αυτός ο νόμος δεν θα περάσει, ότι αν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει. Επίσης, ο Κ. Καραμανλής -όταν ήταν στην αντιπολίτευση- έλεγε πολλές φορές στον κ. Σημίτη ότι "αυτός ο νόμος δεν θα περάσει" και ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να καταργηθεί. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχει καταγγελθεί ο κ. Καραμανλής ή ο κ. Παπανδρέου για αντικοινοβουλευτισμό.

Για το μπαράζ επιθέσεων στον ΣΥΡΙZA

Στις δημοσκοπήσεις που βλέπω -και αυτές αποτυπώνουν την γενικότερη αίσθηση- ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η δημοφιλέστερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. H δύναμη η οποία, κατά την εκτίμηση των πολιτών, κάνει την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση. Ένας από τους λόγους που μας «την πέφτουν από παντού», είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια δυναμική.

Αν επιβεβαιωθούν στις κάλπες αυτές οι δημοσκοπήσεις, τότε «αντίο αυτοδυναμία» για τη ΝΔ, όχι μόνο με το μπόνους των 40 εδρών του νόμου Σκανδαλίδη, αλλά και με το μπόνους των 50 εδρών που της χαρίζει ο νόμος Παυλόπουλου. Έτσι πρέπει να εξηγήσουμε αυτή την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα, ότι ξαφνικά ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλαβάνος βάζουν τους φοιτητές να κλέβουν κάλπες, να δέρνουν κλπ. Kαι τα λένε ανερυθρίαστα για ένα κόμμα για το οποίο, δεκαετίες τώρα, όλοι ξέρουν ότι απεχθάνεται τη βία.

To Γραφείο Τύπου