Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2008

Πολιτικές Κινήσεις των ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΑΘΗΝΑΣ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Αντιπροσωπεία των ΠΚ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης και Αθήνας του Συνασπισμού επισκέφθηκε τον συνάδελφο, Καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο, Πρύτανη του ΑΠΘ, για να του ευχηθούν ολόψυχα πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Με την ευκαιρία αυτή, οι πανεπιστημιακοί του Συνασπισμού εκφράζουν την ειλικρινή συμπαράστασή τους στον συνάδελφο Μάνθο και καταδικάζουν απερίφραστα τα χθεσινά γεγονότα στη Σύγκλητο του ΑΠΘ. Παρόμοια επεισόδια όχι μόνο δεν εκφράζουν το μαζικό δημοκρατικό κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου αλλά, όπως ήδη έγινε, δίνουν τροφή στους συνήθεις συκοφάντες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι πανεπιστημιακοί του Συνασπισμού καλούν τα ακαδημαϊκά όργανα να μην αναστείλουν την έρευνα και τη διδασκαλία, ούτε τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, και να επιλέξουν τον διάλογο με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τα όργανα, τις συλλογικότητες και τους φοιτητές, με σεβασμό στις διαδικασίες του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος. Είναι ο μόνος δρόμος που γνωρίζει η ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να απαντήσει στη συκοφαντία και την επίθεση που δέχεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Την κρίσιμη αυτή περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση προβάλλει με τον πλέον επιθετικό τρόπο σχεδιασμούς που αντιστρατεύονται ευθέως το Σύνταγμα, απαιτείται η ανάπτυξη ενός ακαδημαϊκού και δημοκρατικού μετώπου, ενός όσο το δυνατόν πλατύτερου, μαζικότερου και ριζοσπαστικού κινήματος.

Οι ΠΚ ΑΕΙ του Συνασπισμού καλούν όλους τους συναδέλφους, διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτητές και μέλη ΔΕΠ, να αναπτύξουν στον μέγιστο βαθμό την αλληλεγγύη τους, να ενδυναμώσουν το δημοκρατικό κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και να διακηρύξουν την απόφασή τους να αντισταθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης του Συντάγματος.