Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2008

Δελτίου Τύπου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, για το απαράδεκτο έγγραφο του κ. Σανιδά προς τον εισαγγελέα Πρωτοδίκων Ρόδου

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του Συνασπισμού καταγγέλλει με δριμύτητα το «γνωστό άγνωστο» για τη μισαλλοδοξία του σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Εισαγγελέα Σανιδά και ταυτόχρονα τον ενημερώνει ότι οι απειλές του δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο ούτε και να ανατρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την απολύτως νόμιμη τέλεση γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Η παρέμβαση του κ. Σανιδά, το φονταμενταλιστικό χαρακτήρα της οποίας θα ζήλευαν ακόμη και οι μουλάδες του Ιράν, έφερε στις μνήμες τη νοοτροπία ολοκληρωτικών καθεστώτων του μεσοπολέμου, και ως εκ τούτου πρέπει να στηλιτευτεί από κάθε δημοκρατική φωνή ως ξένο σώμα σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Ο Συνασπισμός υποστηρίζει επίσημα την τέλεση γάμου από το Δήμαρχο Τήλου θεωρώντας ως ύψιστης σημασίας την πρωτοβουλία του ραδιοσταθμού «Κόκκινο 105,5», της εφημερίδας Εποχή και της ΟΛΚΕ. Στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό τους, όπως και σε κάθε άλλον που αμφισβητεί έμπρακτα τις διακρίσεις εναντίων των ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών».

Τμήμα Δικαιωμάτων