Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2006

Αλ.Αλαβάνος: "Η μάχη αυτή είναι για όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να καταλήξει σε ήττα των τραπεζιτών και της κυβέρνησης της Ν.Δ."

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και οι Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, και Δημ.Παφίλης, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Δυστυχώς το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» μπαίνει σ΄ όλα τα ζητήματα, από τις υποκλοπές μέχρι τα προβλήματα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σήμερα οι τράπεζες, με τα τεράστια κέρδη που έχουν, αψηφούν, παραγνωρίζουν και ποδοπατούν το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, και η κυβέρνηση είτε κάνει την «πάπια», είτε υπογείως στηρίζει τους τραπεζίτες.

Στηρίζουμε πλήρως τους αγώνες της ΟΤΟΕ, γιατί είναι αγώνες για όλη την εργατική τάξη. Είναι αγώνες για το κοινωνικό κράτος. Είναι αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις. Είναι αγώνες για τους άνεργους που, όταν βρουν εργασία, θέλουν να μην είναι για ένα κομμάτι ψωμί.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη μάχη, η οποία πρέπει να καταλήξει στην ήττα και των τραπεζιτών και της κυβέρνησης της Ν.Δ.

ΔΗΜ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Πρόεδρος ΟΤΟΕ): Είχαμε σήμερα την ευχέρεια να συναντηθούμε και πάλι με τον Συνασπισμό και τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνο και να εκθέσουμε το τι γίνεται αυτή τη στιγμή και πώς εξελίσσεται η επίθεση από τους τραπεζίτες και από την κυβέρνηση σε σχέση με την άποψή τους και τη βούλησή τους να καταργήσουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Εμείς δηλώσαμε, και το δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι κάτι τέτοιο δεν θα περάσει. Δεν πρέπει να περάσει. Και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό, όλα τα κόμματα να συσπειρωθούν και να δώσουν μία απάντηση συνολική, γιατί εδώ πρόκειται για μια επίθεση συνολική απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Όλοι πρέπει να δώσουμε μια απάντηση συνολική, ότι τέτοιου είδους σχεδιασμοί, τέτοιου είδους προγραμματισμοί που κάνουν οι τραπεζίτες και η κυβέρνηση που έχουν σαν θύμα τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό, πρέπει να σταματήσουν.

Εμείς πήραμε τις αποφάσεις μας χθες στο Γενικό Συμβούλιο. Έχουμε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του μήνα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε τα κόμματα, θα ενημερώσουμε τις άλλες Ομοσπονδίες. Και μαζί με τη ΓΣΕΕ, τις άλλες Ομοσπονδίες και τις άλλες κλαδικές οργανώσεις και Ομοσπονδίες τη Δευτέρα θα έχουμε μία συνάντηση κατά την οποία θα προγραμματίσουμε από κοινού τα βήματα των εργαζομένων απέναντι σ΄ αυτή την πολιτική.

To Γραφείο Τύπου