Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2008

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. ΧΟΥΝΤΗ στο Ρ/Σ της ΕΤ3

Μιλώντας στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Β. Σπυριδωνίδη και στο Ρ/Σ «Ξένιο» (Κ. Παρά), ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε :

Για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Ελλάδα και πλήττει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.  Μέτρα επικοινωνιακής λογικής και επικλήσεις για συμφωνίες κυρίων δεν μπορούν να χτυπήσουν την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια καρτέλ, τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και τις ανατιμήσεις δημόσιων υπηρεσιών που βηματοδοτεί η αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της Ν.Δημοκρατίας.

Για τις εκλογές στην FYROM

Τα θλιβερά γεγονότα στην προεκλογική περίοδο στη FYROM καθώς και οι προεκλογικές τοποθετήσεις του νικητή σήμερα κ. Γκρουέφσκι δείχνουν ότι πρέπει να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα στη γειτονική χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των σχέσεών της με την Ελλάδα.  Ευχόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος της FYROM και να οικοδομηθούν σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς αλυτρωτισμούς και καταστάσεις που θα ενισχύουν την ένταση στην περιοχή των Βαλκανίων.

Για το θέμα των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι οι διαφορές στο πρόγραμμα και στις πολιτικές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν σε συγκλίσεις και ευρύτερες συνεργασίες από ορισμένες πλευρές κρατιέται στην επικαιρότητα είτε για τη δημιουργία συγχύσεων είτε γιατί στη σκέψη ορισμένων είναι το πώς θα εμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια κυβερνητικής επανόδου του ΠΑΣΟΚ.  Εδώ βρίσκεται και το σημερινό μπλέξιμο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δείγμα της κρίσης στρατηγικής και των αντιφάσεών του στις βασικές πολιτικές επιλογές.  Η εφαρμογή πολιτικών πανομοιότυπων με αυτές της Ν. Δημοκρατίας και η αναστύλωση του δικομματισμού δεν είναι δική μας επιδίωξη.  Επιδιώκουμε την αλλαγή του πολιτικού τοπίου και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων για εφαρμογή εναλλακτικών πολιτικών.

Για την κατάσταση στην Παιδεία

Η στοχοποίηση του Συνασπισμού, από την κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της για την αντισυνταγματική μεθόδευση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την ενοχή της για τα αδιέξοδα και το ανεφάρμοστο του απαράδεκτου νόμου που ψήφισε.  Είναι άλλωστε η παράταξη Καλπογιάννηδων και ομάδων βιαιοπραγιών κατά φοιτητών που δυστυχώς συνεχίζεται και στις μέρες μας.

To Γραφείο Τύπου