Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2006

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου για το ζήτημα των υποκλοπών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, διότι συγκαλύπτει τα πάντα, και στην υπόθεση των Πακιστανών και στις υποκλοπές.

Γίνεται σαφές πια ότι υπάρχει αμερικανική εμπλοκή. Όχι μόνο από τα στοιχεία που έχουμε εδώ. Εδώ και δύο ημέρες ξεκίνησε η εξεταστική συνεδρίαση της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ για τις παράνομες υποκλοπές τηλεφώνων που αποφάσισε ο Πρόεδρος Μπους, όπου προκύπτουν δύο στοιχεία που έχουν μεγάλη σημασία και για μας.

Πρώτον, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Σπέκτερ ανέφερε ότι οι υποκλοπές που γίνονταν από τον Πρόεδρο Μπους, παράνομα και για τις ίδιες τις ΗΠΑ, χωρίς δικαστικό ένταλμα, γίνονταν και «abroad», δηλαδή στο εξωτερικό.

Και, δεύτερον, αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση αυτή η εκτεταμένη πρακτική που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, δηλαδή να παραχωρούν το δίκτυό τους οι τηλεφωνικές εταιρίες στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία ότι η «ΑΤ and Τ”, μια από τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες των ΗΠΑ, παραχώρησε το δίκτυό της στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (N.S.A.).

Όλα αυτά είναι σημαντικά συμπεράσματα και πρέπει να τα πάρουν υπόψη και οι δικαστικές αρχές και όλοι μας.»

To Γραφείο Τύπου