Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2008

Η κοροϊδία συνεχίζεται... || Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ με αφορμή το «πάγωμα» των τιμών, που ανακοίνωσαν επιχειρηματίες

Μετά την αναμενόμενη αποτυχία των «μέτρων-κοροιδία» της κυβέρνησης για την ακρίβεια, η κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει την αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας επικαλούμενη την «καλή διάθεση» ορισμένων επιχειρήσεων για μείωση ή πάγωμα στις αδιανόητες τιμές βασικών ειδών.

Βεβαίως αυτοί οι οποίοι μειώνουν οριακά τις τιμές σήμερα ευθύνονται εν πολλοίς για την αλματώδη αύξησή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το σπάσιμο  των καρτέλ στην αγορά δεν επιτυγχάνεται με «συμφωνίες κυρίων» αλλά με δραστικά μέτρα και παρεμβάσεις για τον περιορισμό της αισχροκέρδιας. Μέτρα τα οποία ο ΣΥΝ έχει κατ΄ επανάληψη παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα.

Μόνο σαν επικοινωνιακό τρικ μπορεί να εκληφθούν οι οριακές μειώσεις των τιμών, που προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την ακρίβεια που επικρατεί, καθώς επέβαλε το νόμο της ζούγκλας της αγοράς με την «απελευθέρωση» των τιμών αφήνοντας ανενόχλητους τους επιχειρηματίες να κερδοσκοπούν χωρίς έλεος το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων.

Η εικόνα της Ελλάδας με τις υψηλότερες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη είναι το εθνικό σήμα κατατεθέν με την υπογραφή της κυβέρνησης της Ν.Δ.

To Γραφείο Τύπου