Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2008

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ για τον πολιτικό γάμο που τελέσθηκε σήμερα στην Τήλο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει και βρίσκεται στο πλάι του Δημάρχου Τήλου κ. Αλιφέρη, που τέλεσε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου  φύλου. Αμφισβητεί έτσι έμπρακτα τις θεσμικές διακρίσεις που γίνονται σε βάρος πολιτών λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Ο ΣΥΝ είναι αλληλέγγυος στα δύο ζευγάρια που έκαναν το πρώτο βήμα και διεκδίκησαν τα αυτονόητα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί  μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας. Μάρτυρες στη διαδικασία ήταν μέλη της ΟΛΚΕ, στελέχη του Συνασπισμού και της ΑΚΟΑ, δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο 105,5», καθώς και κάτοικοι του νησιού.

Ο ΣΥΝ καλεί την πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει έμπρακτα τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τις διακρίσεις που γεννούν αναγνωρίζοντας, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το γάμο αυτό.

Η κίνηση του δημάρχου της Τήλου και των δύο ζευγαριών χρειάζεται να βρει συμπαραστάτες και μιμητές. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλάι εκείνων που αγωνίζονται για αυτονόητα δικαιώματα και πιστεύουμε ότι στο τέλος της ημέρας η κοινή λογική θα επικρατήσει.   

To Γραφείο Τύπου