Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2006

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με τον Πρόεδρο του Κόμματος των Τσιγγάνων "ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τη Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και στελέχη του κόμματος των Τσιγγάνων «ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ», ύστερα από πρόσκληση του κόμματος αυτού.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσκληθήκαμε από το κόμμα «ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ» και συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του.

Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια στο χώρο των ελλήνων τσιγγάνων είναι πολύ σημαντική. Τους απαλλάσσει από «νονούς» πολιτικούς που καταδυναστεύανε το χώρο. Τους δίνει τη δυνατότητα δημοκρατικής αυτοοργάνωσης, συντονισμού και συνεργασίας.

Εμείς, ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα εντείνουμε τη δράση μας, θα δανείσουμε αν θέλετε και την κοινοβουλευτική μας παρουσία, για να έρθουν ερωτήσεις και προτάσεις σε πάρα πολύ σημαντικά θέματα τα οποία καίνε την κοινότητα των ΡΟΜΑ στην Ελλάδα, όπως είναι τα θέματα υγείας, των στεγαστικών δανείων, τα θέματα εκπαίδευσης και στέγασης.

Νομίζω ότι η παρουσία αυτού του κόμματος θα συμβάλλει ώστε να μην είναι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά έλληνες πολίτες με πλήρη δικαιώματα, όπως όλοι οι άλλοι.»

Ο Βασίλης Δημητρίου, Πρόεδρος του «ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ» δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του ΣΥΝ. Εμείς οι έλληνες τσιγγάνοι ξέρουμε να εκτιμούμε και θα το δείξουμε στην πράξη. Σήμερα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι θα βγουν κάποιες επιτροπές ανάμεσα στα δύο κόμματα για να ακουστεί η φωνή μας στη Βουλή.»

To Γραφείο Τύπου