Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Π.Γ. ΣΥΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ, ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκε η κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Επίσης, συζητήθηκε η πορεία της πολιτικής εξόρμησης, η βαλκανική διάσκεψη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο σαββατοκύριακο 7, 8-6-2008 και οι πρωτοβουλίες του κόμματος στο επόμενο διάστημα στα ζητήματα της ακρίβειας, του περιβάλλοντος αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις με αιχμή την πώληση του ΟΤΕ.

Όσον αφορά το ζήτημα της παιδείας, η ΠΓ του ΣΥΝ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει την στρατηγική έντασης που καλλιέργησε συστηματικά στο χώρο των πανεπιστημίων με εμπρηστικές δηλώσεις για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και εκβιασμούς για την διακοπή των πόρων προς τα ιδρύματα.

Μια στρατηγική έντασης που στόχο είχε την κάλυψη της κυβερνητικής αποτυχίας της αναθεώρησης του άρθρου 16, την αδυναμία εφαρμογής του νόμου πλαίσιο, ενός νόμου που προϋπέθετε την αναθεώρηση του εν λόγω άρθρου, αλλά και την προώθηση της εμπορευματοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με έμμεσους τρόπους.

Η συστηματική επιχείρηση συκοφάντησης τόσο του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος όσο και του ΣΥΡΙΖΑ – με αφορμή θλιβερά γεγονότα, που δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα μας και τις δημοκρατικές πρακτικές του φοιτητικού κινήματος, απότοκα της έντασης που καλλιέργησε συνειδητά η κυβέρνηση - δεν φαίνεται να πείθει κανέναν και σίγουρα δεν πρόκειται να μετριάσει την ένταση της αντιπαράθεσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς με την κυβερνητική πολιτική.

Για ακόμη μια φορά ο μεγάλος χαμένος είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο που δέχεται βάναυση επίθεση και αντιμετωπίζεται με απαξίωση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΝ - σταθερά προσηλωμένος στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ουσιαστική αναβάθμισή της - θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη ενός μαζικού πανεκπαιδευτικού κινήματος για να αποκρουστεί η νέα συντονισμένη κυβερνητική επίθεση στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, αλλά και για να αποσυρθεί ο νόμος-πλαίσιο.

To Γραφείο Τύπου