Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά για την δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων στην Αττική

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά για τη δημιουργία νέων αυτοκινητοδρόμων στην Αττική κινούνται στην γνωστή λογική της πριμοδότησης της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων αντί της ενίσχυσης της δημόσιας συγκοινωνίας και των μέσων σταθερής τροχιάς.

Τέσσερα μόλις χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα άλλαζαν την εικόνα της Αττικής στο πεδίο των συγκοινωνιών τα τότε μεγάλα οδικά έργα έχουν απαξιωθεί.

Η επιλογή για μια ακόμα φορά της δημιουργίας κυρίως νέων αυτοκινητοδρόμων στην ήδη κορεσμένη υδροκέφαλη Αττική με εμμονή στη λογική της εξυπηρέτησης του Ι.Χ. αυτοκινήτου και μόνο, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Ο δε τρόπος της κατασκευής τους μέσω συμβάσεων παραχώρησης μας προετοιμάζει για πανάκριβα διόδια.

Μπορεί τέτοιου είδους επιλογές να εξυπηρετούν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ή να αποτελούν την εύκολη λύση για να «κινηθεί η οικονομία» αλλά σίγουρα δεν αντιμετωπίζουν σε βάθος το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Αττικής.

Φαίνεται πως ο κ. Σουφλιάς είναι περισσότερο Υπουργός των έργων και λιγότερο του Περιβάλλοντος.

To Γραφείο Τύπου