Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2008

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Siemens, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ και πρώην μέλος της διοίκησης του ΟΤΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για «μίζες» της Siemens και σε πολιτικούς και πολιτικά κόμματα, η αναζήτηση μόνο ποινικών ευθυνών για τις δωροδοκίες της Siemens για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ και για την προμήθεια του C4I δεν επαρκεί. Θα πρέπει επιτέλους παράλληλα να αναζητηθούν και οι πολιτικές ευθύνες όσων τις έχουν.

Για να μη κουκουλωθούν οι πολιτικές ευθύνες θα πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί για το σκάνδαλο της Siemens εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ και οι δύο μεγάλες δουλειές για τις οποίες υπήρξαν τα «λαδώματα» από τη Siemens έκλεισαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέχεται να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή. Προφανώς γιατί οι συμβάσεις αυτές επεκτάθηκαν και εφαρμόστηκαν κι από τις κυβερνήσεις της ΝΔ μετά από το 2004. Σίγουρα, γιατί εάν λάμψει όλη η αλήθεια, το σκάνδαλο της Siemens μπορεί να γίνει το πολιτικό Βατερλό του δικομματισμού στην χώρα μας».

To Γραφείο Τύπου