Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2006

Σχετικά με τις εξελίξεις για την «εθελουσία» πρόωρη συνταξιοδότηση 5.700 εργαζομένων του ΟΤΕ

Σχετικά με τις εξελίξεις για την «εθελουσία» πρόωρη συνταξιοδότηση 5.700 εργαζομένων του ΟΤΕ, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

«Η όλη εξέλιξη του θέματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η καθυστέρηση έκδοσης των προβλεπομένων υπουργικών αποφάσεων με αποτέλεσμα να έχουν ήδη φύγει 700 υπάλληλοι από τον ΟΤΕ χωρίς να μπορούν να πάρουν ακόμα τις συντάξεις τους, η αθέτηση συμφωνιών που έκανε η Διοίκηση του ΟΤΕ γι’ αυτό το θέμα σχετικά με την άτοκη δανειοδότηση του Ταμείου Αρωγής των εργαζομένων του ΟΤΕ με άμεσο κίνδυνο κατάρρευσής του λόγω της μαζικής συνταξιοδότησης, ένα πράγμα αποδεικνύουν, που ο ΣΥΝ είχε έγκαιρα επισημάνει:

Ότι το μόνο που ενδιέφερε και ενδιαφέρει τη Διοίκηση του ΟΤΕ και την κυβέρνηση ήταν και είναι «να ξεφορτώσουν» τον ΟΤΕ από το μισθολογικό κόστος 6.000 υπαλλήλων του, για να τον ξεπουλήσουν ευκολότερα σε ξένη πολυεθνική τηλεπικοινωνιών όπως από καιρό έχουν προγραμματίσει. Φορτώνουν όμως το κόστος του «ξεφορτώματος», ύψους 1,6 δις. ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους έλληνες πολίτες. Πρέπει να σταματήσουμε το καταστροφικό τους έργο σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά».

To Γραφείο Τύπου