Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2008

ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΜΠΑΛΑΦΑ, μέλους Π.Γ. ΣΥΝ, για τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τόνισε:

«Δυστυχώς η κρίση στα πανεπιστήμια οξύνεται. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι συνεχείς και καθοριστικές. Ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά», επιμένοντας να προωθήσει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ένα καταδικασμένο στις συνειδήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και αναποτελεσματικό νόμο.

Οι πράξεις βίας, όπου εκδηλώνονται, όχι μόνο δεν μπορούν να αντιπαλέψουν αποτελεσματικά την κυβερνητική πολιτική, αντίθετα αλληλοτροφοδοτούνται με τα κυβερνητικά σχέδια και συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σκηνικού που πλήττει βάναυσα το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου,

Ο ΣΥΝ σωστά αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στην ενορχηστρωμένη συκοφαντική επίθεση. Παράλληλα, όπως έχουμε τονίσει, οφείλει να αντιπαραθέτει εναλλακτικές θέσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, συμβάλλοντας στον αγώνα για την απόκρουση των κυβερνητικών επιθέσεων και απορρίπτοντας αποφασιστικά ορισμένα ακραία φαινόμενα που διευκολύνουν τη δεξιά προπαγάνδα.

To Γραφείο Τύπου