Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2006

'Αρνηση του Πρωθυπουργού να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή και πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Α. Κωνσταντόπουλου για το πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Με αφορμή την άρνηση του Πρωθυπουργού να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή και πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Α. Κωνσταντόπουλου για το πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Καραμανλής επιλέγει το δρόμο της σιωπής για το μείζον σκάνδαλο παγίδευσης και παραβίασης των θεσμών της Δημοκρατίας και του Πολιτεύματος.

Προχθές επίσης τράπηκαν σε φυγή οι δύο υπουργοί του, σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αποφύγουν σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Την ώρα που αποκαλύπτεται καίριο πρόβλημα Δημοκρατίας και Πολιτικής Ευθύνης, η κυβέρνηση διακατέχεται από μυστικοπάθεια και ουσιαστικά αρνείται το ρόλο της.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω γι΄ αυτή την εικόνα της κυβέρνησης είναι ότι:

ως έλληνα πολίτη μου προκαλεί θλίψη,

ως βουλευτή μου προκαλεί μια τεράστια απορία:

· Με τι θα έπρεπε να αντικατασταθεί η ώρα του Πρωθυπουργού, σε ποιόν να απευθύνουμε ερωτήσεις και που να ασκείται ο πολιτικός κοινοβουλευτικός έλεγχος;»

To Γραφείο Τύπου