Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2008

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ: Λευτεριά στους 5 κουβανούς κρατούμενους στις ΗΠΑ

Η χθεσινή  απόφαση των δικαστικών αρχών του Μαϊάμι  απέρριψε την έφεση των 5 κουβανών κρατουμένων στις ΗΠΑ. Εμμένει στην προηγούμενη δικαστική απόφαση για τις ποινές ισόβιας κάθειρξης του Αντόνιο, Ραμόν και Φερνάντο.

Η συγκεκριμένη απόφαση του 11ου εφετικού δικαστικού οργάνου αποτελεί ουσιαστική εμπλοκή προσέλκυσης  ακροδεξιών κουβανό - αμερικανικών ψήφων σε μια εκλογική περιφέρεια ( Φλόριντα) και διαδικασία όπου οι ηγεσίες  των δυο κόμματων στις ΗΠΑ έχουν μια απαράδεκτη τακτική έναντι των 5 κουβανών ηρώων που κρατούνται στις φύλακες των ΗΠΑ, όπου τους αρνούνται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι εμπνευστές των κολαστηρίων του Γουντανάμο εκδικούνται συνεχώς την υπερήφανη στάση του κουβανικού λαού που παλεύει εναντίον ενός απάνθρωπου οικονομικού και πολιτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, που υπερασπίζει τις επαναστατικές του κατακτήσεις και εμβαθύνει συνεχώς τη δημοκρατία στη χώρα του.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους 5 κουβανούς κρατούμενους στις ΗΠΑ. Ζητάμε την άμεση  αποφυλάκιση τους, αφού οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν έχουν καμία νομική τεκμηρίωση όπως ήδη έχει αποδειχτεί στις μέχρι τώρα δικαστικές πτυχές της υπόθεσης , αφού και στη βάση τις αμερικανικής νομοθεσίας δεν έχουν υποπέσει στις άδικες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους.

To Γραφείο Τύπου