Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/06/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: 5 ΙΟΥΝΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

Η φετινή παγκόσμια περιβάλλοντος μας βρίσκει σε μια στιγμή όπου:

Η θεωρία της συνυπευθυνότητας όλων μας, μικρών και μεγάλων καταναλωτών καταρρέει μπροστά στα ενδεικτικά μόνο στοιχεία που προηγούνται.

Είναι μια πολύ βολική θεωρία για τις βιομηχανίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, που ισχυρίζεται ότι αν οι εργαζόμενοι πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά τους, μειώσουν την κατανάλωση νερού και ρεύματος, ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους, το περιβαλλοντικό πρόβλημα θα λυθεί.

Αν δεν πειστούν οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν “περιβαλλοντική συνείδηση”, τότε θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, για να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις.

Την ίδια ώρα οι “παράγοντες της αγοράς” θα δρουν ανεξέλεγκτα αφού η νεοφιλελεύθερη σκέψη και πρακτική θεωρεί ότι οι αγορές μπορούν να “αυτοελέγχονται” και να “αυτορυθμίζονται”.

Η αλήθεια πολύ απέχει από αυτήν την άποψη και δυστυχώς οι εργαζόμενοι της Ευρώπης και οι φτωχότεροι των φτωχών παγκόσμια υπόκεινται και πληρώνουν την περιβαλλοντική καταστροφή από τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, ακόμα και με τη ζωή τους!

Ο εργαζόμενος κόσμος δεν ελέγχει την παραγωγή και τη διανομή του πλούτου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε νε συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος εμείς οι εργαζόμενοι, είναι με την κινητοποίησή μας απέναντι στους μεγάλους καταστροφείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα κινήματα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και γενικότερα του περιβάλλοντος, θα παλέψει ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού, του αέρα, των δέντρων, της θάλασσας.

Θα αντισταθούμε στη λογική να πουληθεί το περιβάλλον για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων!

To Γραφείο Τύπου