Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2006

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rene van der Linden.

Μετά τη συνάντηση, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

Για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

«Δεν κλείσαμε τις χριστιανικές εκκλησίες επειδή υπήρχε η Ιερά Εξέταση και κάηκε τόσος αθώος κόσμος στην πυρά. Με την ίδια έννοια όσο βαθιά κριτική και αν κάνει κανείς στα κομμουνιστικά καθεστώτα, δεν μπορεί να θέσει περιορισμούς στη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, να παραγνωρίσει τη συμβολή του ρεύματος του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού στα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Εκεί διαφωνήσαμε πλήρως με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρέπει να προσέξουμε γιατί σε λίγο θα πούμε ότι και ο Χίτλερ μας γλίτωσε από τον κομμουνισμό.»

Για την έρευνα σχετικά με τη δημιουργία ενός διεθνούς παρακράτους

«Με ενδιαφέρον βλέπουμε τις πρωτοβουλίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για μια έρευνα σχετικά με τη δημιουργία ενός διεθνούς παρακράτους στο χώρο της Ευρώπης, από τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτό συνδέεται, στη χώρα μας και με τους Πακιστανούς και με τις υποκλοπές. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά μέσα στη Συνέλευση του Συμβούλιο της Ευρώπης, θα υποστηρίξει, να γίνει έρευνα σε βάθος.»

To Γραφείο Τύπου