Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2006

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Στρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Για τις δηλώσεις Στρο στη Βρετανική Βουλή, το Τμήμα Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Στρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για το Κυπριακό, με τις αναφορές του σε «ελληνοκυπριακή κυβέρνηση» και την εκ των υστέρων προσπάθεια αμφισβήτησης της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. Είναι αρνητικό και το γενικότερο πνεύμα αντιπαλότητας που εξέπεμψε προς την κυβέρνηση της Κύπρου αντικατοπτρίζοντας μια στάση προσβολής της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε και ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να υποβαθμίζεται

Η στάση Στρο όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά τορπιλίζει τις προσπάθειες, που χρειάζεται να καταβληθούν, χωρίς καθυστέρηση, για λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεών του. Δεν συμβάλλει επίσης στην αναγκαία επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων. Η Ε.Ε οφείλει να ενεργοποιηθεί προς την προαναφερόμενη κατεύθυνση επίλυσης και επαναπροσέγγισης αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που απορρέουν από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει στην απαράδεκτη συμπεριφορά του βρετανού υπουργού εξωτερικών έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και να κινητοποιηθεί εντός της Ε.Ε, ώστε να γίνουν σεβαστές οι κοινοτικές αποφάσεις και για το Κυπριακό και για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε».

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου