Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το σκάνδαλο Siemens και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δήλωσε:

Έχουμε την αίσθηση ότι όλα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας δεν αποτελούν την κύρια σεισμική δόνηση. Είναι προσεισμικές δονήσεις όλα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν ή να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι δεν τρέχει τίποτα και αρνούνται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, είναι βέβαιο ότι δεν παρέχουν υπηρεσίες στην κατεύθυνση της διαφάνειας και στην κατεύθυνση της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για μια βαριά σκιά που έχει πέσει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι αναγκαίο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Και είναι αναγκαίο να αφεθεί η δικαιοσύνη, χωρίς παρεμβάσεις, σαν αυτές που είδαμε προχτές από τη δήλωση του Υπ. Δικαιοσύνης, να ξεκαθαρίσει αυτή την υπόθεση. Δεν μπορεί σε άλλες χώρες -όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες εμπλεκόμενες χώρες, χώρες της Αφρικής- να έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι και να έχει προχωρήσει η δικαστική διαδικασία, και στη χώρα μας να διυλίζουμε τον κώνωπα και να μην μπορούμε να βγάλουμε άκρη.

Η πολιτεία και το Κοινοβούλιο πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει ο κύριος σεισμός των αποκαλύψεων, όταν θα βγουν στη φόρα τα σημαντικά ζητήματα αυτής της υπόθεσης. Διαφορετικά, αυτοί που προσπαθούν να συγκαλύψουν θα έχουν βαρύτατη ευθύνη, ενδεχομένως και βαρύτερη απ΄ αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

To Γραφείο Τύπου