Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2008

Συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής

ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του  Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Μετά την συνάντηση, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, που προωθεί η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, συνιστά άλλο ένα μείζον πολιτικό έγκλημα σε βάρος του τόπου και του ελληνικού λαού. Με την πώληση από την κρατική Αγροτική Τράπεζα της κερδοφόρας και με κοινωνική παρέμβαση Αγροτικής Ασφαλιστικής κινδυνεύει ο χώρος της ιδιωτικής ασφάλισης να εκχωρηθεί πλήρως στα πολυεθνικά συμφέροντα και να ολιγοπωληθεί από πολυεθνικές εταιρείες σε βάρος των ασφαλισμένων.

Η δυσμενής αυτή, για τα συμφέροντα του τόπου, ιδιωτικοποίηση οδηγεί σε εργασιακή ανασφάλεια τους εργαζόμενους της Αγροτικής Ασφαλιστικής και ανοίγει συγχρόνως την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της ίδιας της Αγροτικής Τράπεζας.

Αν η κυβέρνηση θέλει να εκποιήσει και να μετατρέψει τη χώρα σε «μπανανία» των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, οφείλουμε να ορθώσουμε  απέναντί της ένα ενωμένο αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο τώρα για την ανατροπή της πολιτικής της».  

To Γραφείο Τύπου