Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2006

Κυβέρνηση-Τραπεζίτες: Σχεδιάζουν τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την άρνηση των τραπεζών για διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η νέα επιστολή στον τραπεζιτών προς την ΟΤΟΕ, με την οποία αρνούνται κατηγορηματικά να προσέλθουν στο διάλογο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, συνιστά πραξικόπημα κατά του Συντάγματος.

Πίσω από την κυνική στάση του Τραπεζικού κεφαλαίου βρίσκεται η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι τραπεζίτες λειτουργούν ως η αιχμή του δόρατος συνολικά του κεφαλαίου για την κατάργηση γενικά των Συλλογικών Συμβάσεων και τη συνολική διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στόχος η μετατροπή συνολικά των σωματείων σε εργοδοτικά παραρτήματα και το πέρασμα σε μια καινούργια φάση ατομικών συμβάσεων εργαζόμενου-εργοδότη.

Η συμμαχία τραπεζιτών-κυβέρνησης συναντά, δυστυχώς, την ανοχή, απέναντι στους αντισυνδικαλιστικούς σχεδιασμούς της, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκμεταλλεύεται την απουσία αποφασιστικής αγωνιστικής αντίδρασης από τη δικομματική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαίο το ενιαίο αποφασισμένο και αγωνιστικό ταξικό μέτωπο όλων των εργαζομένων για να αποτραπεί το νέο καθεστώς δουλεμπορίου που προετοιμάζει το κεφάλαιο για την μισθωτή εργασία.»

To Γραφείο Τύπου