Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2008

Επιστολή του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ προς το ΔΣ της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), με αφορμή την αυριανή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της

Με αφορμή την αυριανή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), το Τμήμα Δικαιωμάτων του Συνασπισμού απέστειλε στο ΔΣ της ΟΛΚΕ επιστολή, με την οποία δηλώνει την αλληλεγγύη του στην οργάνωση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς το Δ.Σ. της ΟΛΚΕ

Αγαπητές/οί φίλες/οι,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να δηλώσουμε τη στήριξή του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας προς το σωματείο σας, εν όψει της εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων εναντίον σας για τη χρήση του όρου «λεσβιακή».

Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι μόνο η υπεράσπιση της κοινή λογικής και της ελληνικής γλώσσας (ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του όρου Λέσβιος/Λέσβια, για να ζητάει ασφαλιστικά μέτρα, και από ποιον τα ζητάει; Μπορεί να κρίνει ένα δικαστήριο πώς έχει νοηματοδοτηθεί ιστορικά ένας όρος και να αποφασίσει να αναιρέσει αυτή την εξέλιξη;). Είναι πολύ πιο ουσιαστικά πολιτικός.

Η κίνηση για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων υποδηλώνει ότι θεωρείται απαξιωτικό να είναι μια γυναίκα λεσβία. Εκφράζει και αναπαράγει συντηρητικές αντιλήψεις, οι οποίες με τη σειρά τους στηρίζουν το καθεστώς των θεσμικών διακρίσεων που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες στη χώρα μας.

Η ΟΛΚΕ με τη δράση της αγωνίζεται δυναμικά για την ισότιμη παρουσία των γκέι και των λεσβιών στον κοινωνικό χώρο. Και σε αυτό τον αγώνα έχει συμπαραστάτες όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός από το να καταδείξει το παράλογο της συγκεκριμένης αίτησης, θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία και τον ρατσισμό.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του Συνασπισμού