Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2008

Μετά την ξαφνική καλοκαιριάτικη μπόρα γέμισε λύματα ο Κηφισός

Ο Μπάμπης Μπιλίνης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ, με αφορμή την υπερχείλιση των αγωγών λυμάτων στον Κηφισό, δήλωσε:

«Έφτασε η πρώτη καλοκαιριάτικη μπόρα, για να γεμίσει ο Κηφισός και ο Φαληρικός όρμος λύματα και ο αέρας στις γύρω περιοχές του Ρέντη, Μοσχάτου και Ν. Φαλήρου δυσοσμία.

Για μια ακόμα φορά:

1. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων που επιμένουν ότι ο Κηφισός είναι αγωγός και σχεδίασαν και εκτέλεσαν το οδικό και υδραυλικό έργο είναι υπόλογοι στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

2. Η κυβέρνηση που επιμένει στην εκτροπή του παντορροϊκού αγωγού Κυκλοβόρου στον Κηφισό είναι υπεύθυνη για τη σημερινή ανεπίτρεπτη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των παρακηφίσιων περιοχών.

Η λύση του προβλήματος είναι η αυστηρή εφαρμογή των όρων της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που προβλέπουν αυστηρό έλεγχο των υδάτων που χύνονται στον Κηφισό, ώστε στην κοίτη του να φτάνουν μόνο τα όμβρια ύδατα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για μια ακόμη φορά τρέχουν πίσω από τα γεγονότα και το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ τέσσερεις μόλις μέρες μετά τις διακηρύξεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να το προστατέψει».

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος