Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/06/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα: α) η κατάσταση στις πληγείσες από τον τελευταίο σεισμό περιοχές, β) η αποτίμηση της βαλκανικής διάσκεψης του ΚΕΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, γ) η προετοιμασία της αντιπροσωπείας του κόμματος στην επικείμενη σύσκεψη του ΚΕΑ και το συμβούλιο των Προέδρων των Αριστερών κομμάτων της Ευρώπης στη Γαλλία και δ) οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κύρωση της ευρωσυνθήκης από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα.

Όσον αφορά στην κατάσταση στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, η Π.Γ. ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία του κόμματος που βρέθηκε χθες εκεί με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος, Ν. Χουντή εκτίμησε ότι - με βάση προηγούμενες εμπειρίες σχετικά με την αντίδραση του κράτους σε αντίστοιχες καταστάσεις - ο ΣΥΝ πρέπει να πιέσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, τα οποία συνήθως εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση αλλά δεν πραγματοποιούνται. Η Π.Γ. αποφάσισε την οργάνωση εκ νέου επίσκεψης σε αυτές τις περιοχές από αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος ώστε να αναδειχθούν οι ανάγκες των κατοίκων

Όσον αφορά στην κύρωση της ευρωσυνθήκης από την Βουλή, αποφασίστηκε η ένταση των εκδηλώσεων και των εξορμήσεων για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την ανάγκη να αποτραπεί η κύρωση της ευρωσυνθήκης από την Βουλή και να διεξαχθεί δημοψήφισμα, με κορύφωση την αυριανή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19:30 και πορεία στο Σύνταγμα.

To Γραφείο Τύπου