Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/06/2008

Δημ. Παπαδημούλης: "Σκανδαλώδης η απόφαση του Συμβουλίου για την αναθεώρηση της οδηγίας για το χρόνο εργασίας - Επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα"

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για το χρόνο εργασίας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

«Ο σκανδαλώδης και απαράδεκτος συμβιβασμός του Συμβουλίου γυρίζει το ρόλοι 90 χρόνια πίσω, στον εργασιακό Μεσαίωνα, πριν ακόμα και από τη σύμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του 1919 που όρισε ως μέγιστο χρόνο εργασίας το 48ωρο!

Νομιμοποιεί τις συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο όνομα της "flexicurity", καθιερώνοντας το ελαστικό 65ωρο. Απαξιώνει τα συνδικάτα, καταργεί την ασπίδα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κουρελιάζει και παρακάμπτει τις προστατευτικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με σημαία έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό ευθυγραμμίζονται με τις πάγιες βρετανικές επιδιώξεις, που στοχεύουν σε πλήρη απορύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και στην επιβολή του νόμου του ισχυρού.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καταγγέλλει την αντιδραστική απόφαση των κυβερνήσεων. Σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα θα αγωνιστούμε ώστε το Ευρωκοινοβούλιο να πει "όχι" και να μπλοκάρει τη σκανδαλωδώς αντεργατική πρόταση της Κομισιόν και του Συμβουλίου».

To Γραφείο Τύπου