Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/06/2008

Μετά τη «διασταλτική» ερμηνεία του άρθρου 16 του Συντάγματος η κυβέρνηση ζητάει νέα συνταγματική εκτροπή για τα άρθρα 24 και 117

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Αφού δεν κατόρθωσε να νομιμοποιήσει τις αλλαγές χρήσης των δασών που έγιναν μέχρι το 1974 και να επιβραβεύσει τους καταπατητές, η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα την αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117, μέσω της έναρξης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το κτηματολόγιο.

Ξεκινώντας από τις εύκολες περιπτώσεις  της κτηματογράφησης, που είναι οι αστικές περιοχές και επιβάλλοντας το χαράτσι των 35 Ευρώ ανά ιδιοκτήτη, η κυβέρνηση ζητάει διακομματική συναίνεση για χρήση των αεροφωτογραφιών του 1960 αντί του 1945.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσο έντονα κατηγορήθηκε για στήριξη των «έκνομων» πρακτικών του φοιτητικού κινήματος, θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει τουλάχιστον να εφαρμόζει πιστά το Σύνταγμα και να μην ψάχνει συνεχώς τρόπους παράκαμψής του όταν τα άρθρα του δεν βολεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που σθεναρά υποστηρίζει.

Από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 προκύπτει υποχρέωση σύνταξης δασολογίου, ενώ εδώ και χρόνια έχουν ολοκληρωθεί δασικοί χάρτες για ευαίσθητους νομούς όπως της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πελοποννήσου και καμιά από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν επικύρωσε.

Τόσο το ΤΕΕ, όσο και η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων διαφωνούν με την χρήση των αεροφωτογραφιών του 1960.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεσμεύεται ότι μαζί με τους εργαζόμενους και τα οικολογικά κινήματα θα αντισταθεί στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών πάνω στα δάση και την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος με στόχο να πλουτίζουν λίγοι επιχειρηματίες καταχρώμενοι τη δημόσια περιουσία όλων μας.

To Γραφείο Τύπου