Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/06/2008

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Τ. Αθανασόπουλου, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Η νέα αύξηση από 1ης Ιούλη των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 7% που ανήγγειλε ο Πρόεδρός της κ. Τ. Αθανασόπουλος, είναι απολύτως απαράδεκτη και θα αποτελέσει ένα καινούργιο βαρύτατο πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας και καλπάζουσας ακρίβειας.

Ακόμα χειρότερα, η θεσμοθέτηση από 1ης Ιανουαρίου του 2009 μηχανισμού διαχείρισης διεθνών τιμών καυσίμων που προανήγγειλε ο κ. Τ. Αθανασόπουλος, θα σηματοδοτήσει ένα διαρκή αυτόματο μηχανισμό συνεχούς ανατίμησης των ηλεκτρικών τιμολογίων και αφαίμαξης των λαϊκών νοικοκυριών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις νέες απαράδεκτες αυξήσεις των ηλεκτρικών τιμολογίων και να ακυρώσει κάθε σκέψη για την επιβολή μηχανισμού διαχείρισης διεθνών τιμών καυσίμων. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες αυξήσεις, ούτε ένα νέο γενικευμένο κύμα ακρίβειας που θα πυροδοτήσουν οι ανατιμήσεις της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να λειτουργεί ως κερδοσκοπική επιχείρηση για τα συμφέροντα των μετόχων της και των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων, οι οποίοι, για να επενδύσουν στην ηλεκτρική ενέργεια, ζητούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλίσουν υψηλά κέρδη.

Διεκδικούμε μια ΔΕΗ δημόσια, καθετοποιημένη, ανασυγκροτημένη και φιλική προς το περιβάλλον, η οποία θα θέτει πάνω από όλα και πριν από όλα τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

To Γραφείο Τύπου