Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/06/2008

Διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Ερώτηση Γ.Δραγασάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης

Στον Δήμο Αμαρουσίου λειτουργεί η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με την επωνυμία «Οργανισμός Εργασίας», που απασχολεί 600 περίπου εργαζόμενους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι όμως δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) σύμφωνα με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό που απασχολούνταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε Δημοτικές Επιχειρήσεις μέχρι τις 31/12/2005, να μεταχθεί  στο Δήμο και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ανασφάλεια και ανησυχία για την εργασιακή τους προοπτική και διαιωνίζει το καθεστώς ομηρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο συγκεκριμένο Δήμο, σε σύνολο 1.500 περίπου εργαζομένων μόνο οι 170 είναι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνται είτε στο Δήμο είτε στις Δημοτικές του Επιχειρήσεις, με συμβάσεις μερικής, ελαστικής, ανασφάλιστης εργασίας (stage) και συμβάσεις έργου. Και ενώ υπάρχει η εκκρεμότητα για τους εργαζόμενους στον «Οργανισμός Εργασίας», συνεχίζουν να γίνονται προσλήψεις εκατοντάδων συμβασιούχων, εκχωρείται η συντήρηση του πρασίνου σε εργολάβο και δεν τακτοποιείται το προσωπικό των άλλων Δημοτικών Επιχειρήσεων που έχει τις προϋποθέσεις να μεταταχθεί στο Δήμο όπως ορίζει ο νόμος.

Ερωτάται ο Υπουργός:

Αν προτίθεται να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στο προσωπικό που εργάζεται στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου να κάνει χρήση του δικαιώματος που δίνει ο ν.3463/2006 και να μεταφερθεί στο Δήμο και τα Ν.Π.Δ.Δ, δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αυτών.  

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης