Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2006

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, για το θέμα των υποκλοπών, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής τόνισε:

«Ο κ. Πρωθυπουργός, με τις σημερινές του δηλώσεις σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μείζον αυτό πολιτικό θέμα με επικοινωνιακή και διαχειριστική λογική καθώς απέφυγε να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση και για τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να αποδεχτεί πρακτικές συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και θα επιμείνει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών και την προστασία της χώρας από τη δράση του διεθνούς παρακράτους και των αμερικανο-βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο ΣΥΝ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ζητώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου :

-Να απεμπλακεί η χώρα από τις συμφωνίες, που τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφεύγουν να αναφερθούν και οι οποίες επιτρέπουν την επιτήρηση και την παρακολούθηση των Ελλήνων πολιτών.

-Να υπάρξει θεσμική θωράκιση του απόρρητου των επικοινωνιών.

-Να υπαχθούν στην ευθύνη του κοινοβουλίου και να υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

-Να ανακληθεί άμεσα η άδεια της εταιρείας Vodafone και να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους, για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.»

To Γραφείο Τύπου