Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/06/2008

Δήλωση Αλ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στα έργα εκτροπής του Αχελώου στη Μεσοχώρα Τρικάλων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, την Κυριακή 15/6, επισκέφθηκε τα έργα εκτροπής του Αχελώου στη Μεσοχώρα Τρικάλων και συναντήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Στηρίζουμε το κίνημα των Μεσοχωριτών για να μην εξαφανιστεί από τον χάρτη το χωριό τους. Ο ΣΥΝ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αντιταχθεί στην εκτροπή του Αχελώου, θεωρώντας την ένα περιβαλλοντικό έγκλημα για την ευρύτερη περιοχή. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα και νέα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα αίρονται κάποιες αξιολογικές διατάξεις που αφορούσαν τη Μεσοχώρα, με αποτέλεσμα και να βουλιάξει το χωριό και να μην δοθεί στους Μεσοχωρίτες η δυνατότητα ενός νέου πρότυπου οικισμού. Άρα, πρέπει να βρεθούμε εκεί για να συμπαρασταθούμε, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να αγωνιστούμε, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Δημοσιογράφος: Περιμένετε, δηλαδή, εξελίξεις και μάλλον δυσάρεστες για την περιοχή;

Τις περιμένουμε, το ξέρουν και οι ίδιοι, είναι γνωστό αυτό. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης έχει καταθέσει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και η απάντηση του Επιτρόπου κ. Δήμα ήταν ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου δεν συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση σʼ αυτό το έργο. Η προσφυγή κατά της εκτροπής του Αχελώου βρίσκεται ήδη, για 5η φορά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε εξελίξεις.

To Γραφείο Τύπου