Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/06/2008

Δήλωση Αλ. Τσίπρα για την 63η επέτειο από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Βασίλη Πριμικήρη μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού και τον Γιάννη Μπάρκα, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την 63η επέτειο από τον θάνατο του 'Aρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της 'Aρτας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Ο 'Aρης Βελουχιώτης υπήρξε η πιο εμβληματική ηγετική μορφή του κινήματος της Ελληνικής Αντίστασης, που υπήρξε ίσως το μεγαλύτερο αντιστασιακό κίνημα της Ευρώπης. Στο πρόσωπό του σήμερα τιμάμε μια ολόκληρη γενιά που, περήφανη, αντιστάθηκε και έγραψε την λαμπρότερη σελίδα στη νεότερη ιστορία του τόπου. Μια γενιά που γιʼ αυτόν τον λόγο συκοφαντήθηκε, κυνηγήθηκε, εξοντώθηκε στις φυλακές και τις εξορίες.

Η παρουσία μας εδώ είναι φόρος τιμής σε αυτή τη γενιά των αγωνιστών και των αγωνιστριών και στο πρόσωπο του 'Aρη Βελουχιώτη, που μας έχουν αφήσει μια βαρειά κληρονομιά. Ενωμένοι να αφυπνίσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας, να γράψουμε καινούριες σελίδες αγώνα στην ιστορία του τόπου. Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης και του ¨Αρη είναι το μήνυμα της ενότητας, της αντίστασης, της ανυπακοής, το μήνημα της αναμέτρησης με την πραγματικότητα και την ζωή που άλλοι θέλουν να μας επιβάλλουν. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου