Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/06/2008

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕ ΤΟ «ΚΤΗΜΑΤΟΣΗΜΟ» ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τη διαδικασία εγγραφής στο Κτηματολόγιο 107 νέων περιοχών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αναγκαία διαμόρφωση του εθνικού κτηματολογίου αξιοποιείται από την κυβέρνηση για την επιβολή μιας επιθετικής εισπρακτικής πολιτικής με υπερβολικό πάγιο τέλος εγγραφής προκειμένου να καλυφθούν τα αδιέξοδα και η κατάρρευση του προϋπολογισμού.

Αφού υπήρξε κακοδιαχείριση των κοινοτικών πόρων  για την οργάνωση του εθνικού κτηματολογίου, καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τώρα τα σπασμένα με χαράτσι 35 ευρώ ανά δικαίωμα και 20 ευρώ για βοηθητικούς χώρους, σε μια περίοδο, μάλιστα, σκληρής λιτότητας και ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

Αν αθροίσουμε το απαράδεκτο ενιαίο τέλος για τα ακίνητα και το «χαράτσι» στο κτηματολόγιο, τότε τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν ο «κούκος αηδόνι» την πρώτη κατοικία τους ακόμα και αν την έχουν αποκτήσει με ανεξόφλητο δάνειο, του οποίου οι δόσεις αυτή την περίοδο υπερίπτανται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το ενιαίο τέλος στα ακίνητα και το «κτηματόσημο» θα εξανεμίσουν, σχεδόν, τις αυξήσεις που προβλέπεται να δοθούν φέτος στους μισθούς και τις συντάξεις.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική πραγματικής λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και οδηγεί σε υποβάθμιση και κατάρρευση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, την ώρα που προσφέρονται φορολογική ασυλία και φορολογικά δώρα  στη μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία, στην κερδοσκοπία, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στις Τράπεζες».

To Γραφείο Τύπου