Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2006

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση της αναλογιστικής μελέτης για το κόστος του προγράμματος «εθελουσίας» εξόδου του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Το αναλογιστικό κόστος των 696, 7 εκατ. Ευρώ που ανακοινώθηκε:

Είναι σε απόκλιση από το ποσό των 912 εκατ. Ευρώ που είχαν εγγραφεί από τον ΟΤΕ στον ισολογισμό του για το 2005 συν τα 340 εκατ. Ευρώ που θα έβαζε το κράτος δίνοντας το 4 % των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΠ-ΟΤΕ. Είναι επίσης, πολύ πίσω από το 1,6 δις ευρώ, που είχε ανακοινωθεί αρχικά από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΤΕ ότι θα είναι το συνολικό κόστος της εθελουσίας του ΟΤΕ

Είναι σε απόκλιση από το 1,3 εκατ. Ευρώ, που είχαμε δώσει ως κόστος με συνέντευξή μας ως ΣΥΝ στις 10 Μαρτίου του 2005, και μάλιστα με βάση συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιοποιήσαμε.

Δεν υπολογίζουν το κόστος από τη συμμετοχή του ΟΤΕ στην ασφάλιση υγείας και υποεκτιμούν τα άλλα κόστη.

Όλα αυτά μας δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες τους και εκτιμούμε ότι γίνονται με στόχο να πληρώσει λιγότερα ο ΟΤΕ μεγαλώνοντας έτσι το μέγεθος της μαύρης τρύπας των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΤΕ πρέπει άμεσα να απαντήσουν πότε έλεγαν την αλήθεια και να δώσουν στη δημοσιότητα τα δεδομένα που πάρθηκαν υπόψη για την αναλογιστική μελέτη που δημοσιοποίησαν σήμερα.

To Γραφείο Τύπου