Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/06/2008

Αλέκος Αλαβάνος: Να κατατεθούν έγγραφα και στοιχεία απαραίτητα για τη μελέτη της σύμβασης ΟΤΕ - Deutsche Telekom, έστω και την τελευταία στιγμή πριν την επικύρωσή της από τη Βουλή

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου  κ. Δημήτρη Σιούφα ο Αλέκος Αλαβάνος. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ζήτησε την κατάθεση απαραίτητων εγγράφων από τον Υπουργό Οικονομίας πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με επιστολή μου στις 30/5/2008, σας  είχα ζητήσει την αναβολή της σύγκλισης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που θα επεξεργάζονταν το σ/ν «Κύρωση Πώλησης Μετοχών και της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom. Ο λόγος για το αίτημά μας αυτό ήταν για να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην κυβέρνηση, διά του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, να καταθέσει σειρά εγγράφων και στοιχείων, που ήταν αναγκαία για τη μελέτη της σύμβασης ΟΤΕ – Deutsche Telekom.» Το αίτημά μας έγινε δεκτό από εσάς.

Ο κ. Αλογοσκούφης με επιστολή του προς τον Κοινοβουλευτικό μας Εκπρόσωπο  κ. Γιάννη Δραγασάκη, την οποία και επισυνάπτω, μας διαβεβαίωνε ότι τα έγγραφα και τα στοιχεία τα οποία ζητούσαμε, θα κατατίθεντο στην αρμόδια Επιτροπή. Ο Υπουργός Οικονομίας δεν τήρησε τη δέσμευσή του και δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο.

Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό συνιστά περιφρόνηση του Κοινοβουλίου, πολύ δε περισσότερο επειδή αφορά σʼ ένα κορυφαίο ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι το μέλλον του ΟΤΕ.

Ζητούμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα, ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, έτσι ώστε έστω και αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης να κατατεθούν τα αιτούμενα έγγραφα και στοιχεία.

Με εκτίμηση,
Αλέκος Αλαβάνος»

To Γραφείο Τύπου