Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/06/2008

Eκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το γάιδαρο!!!

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ, με αφορμή τις προτάσεις του ΣΕΒ για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Ο ΣΕΒ ξεπέρασε κάθε όριο εμπαιγμού και κατέθεσε τη δικιά του «δέσμη μέτρων» κατά της ακρίβειας που έχει αυξήσει υπέρογκα τα ήδη τεράστια κέρδη των μελών του. Ούτε λίγο ούτε πολύ για την ακρίβεια φταίει ο «λίγος» νεοφιλελευθερισμός, η «λίγη» απελευθέρωση της αγοράς και ο «λίγος» ανταγωνισμός που επικρατεί στη χώρα μας. Σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε ελ ντοράντο της κερδοσκοπίας αυτό που φταίει για τον ΣΕΒ είναι ότι δεν έχει επικρατήσει εντελώς η λογική της ζούγκλας…

Η επιχειρηματική ελίτ, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, αλώνει καθημερινά τα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων. Τώρα, αποφάσισε να μας κοροϊδεύει και μέσα στη μούρη μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χύνει και κροκοδείλια δάκρυα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την κατάστασή τους, τις οποίες λεηλατούν και κλείνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί κύκλοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Έλεος. Όλα έχουν και ένα όριο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι μικρομεσαίοι και οι μικροϊδιοκτήτες αγρότες συνθλίβονται για να μπορεί η επιχειρηματική ελίτ της χώρας να έχει τα υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας στην Ευρώπη. Αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης.

 Η κυβερνητική πολιτική και η αλαζονεία του ΣΕΒ θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Δεν είναι μακριά η ώρα που η κερδοφορία τους θα μειώνεται προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας. Αρκεί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Για να βγάζει πια ο ΣΕΒ ανακοινώσεις για τα πραγματικά του προβλήματα και όχι για να εμπαίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

To Γραφείο Τύπου