Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2006

Συνάντηση του Πρόεδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη κ. Σαμίρ Αμπού Γαζάλεχ

Τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Σαμίρ Αμπού Γαζάλεχ συνοδευόμενος από τον επιτετραμμένο της παλαιστινιακής πρεσβείας κ. Ισμάτ Σάμπρι.

Ο κ. Γαζάλεχ ενημέρωσε τον ΣΥΝ για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην Παλαιστίνη. Επεσήμανε ότι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός η διεξαγωγή των εκλογών ήταν παράδειγμα δημοκρατίας και σημαντικός σταθμός στην ιστορία του λαού τους.

Το αποτέλεσμα οφείλει να γίνει σεβαστό από την διεθνή κοινότητα.

Τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού συνεχίζουν να είναι η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, με άμεσα αιτήματα την απελευθέρωση των κρατουμένων, την λήξη του αποκλεισμού πόλεων και χωριών, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Το Παλαιστινιακό επισήμανε θα παραμείνει στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΝ την συμπαράσταση του κόμματος με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του κόμματος στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Υπενθύμισε ότι, όπως ο ελληνικός λαός εναντιώθηκε - στην συντριπτική του πλειοψηφία - στον πόλεμο κατά του Ιράκ, έτσι και στο ζήτημα του παλαιστινιακού επιθυμεί την εξεύρεση λύσεις με την άμεση επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα συμβάλλει επίσης στα πλαίσια του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ώστε να στηριχθούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες προς την προαναφερόμενη κατεύθυνση, με στόχο την ίδρυση ανεξάρτητου, βιώσιμου κράτους της Παλαιστίνης και την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση πήραν μέρος τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ Σούλα Παναρέτου και Αλίκη Παπαδομιχελάκη.

To Γραφείο Τύπου