Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/06/2008

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουνίου, μαζί με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της τακτικής μηνιαίας συνεργασίας τους.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει το ιρλανδικό όχι στην Ευρωσυνθήκη, ως σημαντικό σταθμό στην πάλη ενάντια στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού, του μιλιταρισμού.

2. Επαναλαμβάνει την ακλόνητη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για απόρριψη της Ευρωσυνθήκης και το ομόφωνο αίτημα για Δημοψήφισμα που θα δώσει και στους εργαζόμενους στη χώρα μας να ενώσουν τη φωνή τους με το ιρλανδικό όχι.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση την πάλη του μέσα στον κόσμο και τα κοινωνικά κινήματα, επιδιώκοντας να εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία και την οργή απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

4. Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η σημασία της ενιαίας  έκφρασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε μείζονα πολιτικά ζητήματα, για την αποτελεσματικότητα της πάλης και προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε η συγκρότηση Κανονισμού Λειτουργίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

To Γραφείο Τύπου