Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2006

Μετά την συνάντηση που είχε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΝ για την υπόθεση των υποκλοπών, ο Ν.Κωνσταντόπουλος, βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ, δήλωσε:

«Είναι μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις υπονόμευσης της δημοκρατίας και αποσταθεροποίησης του πολιτικού μας συστήματος. Είναι φανερό ότι πλανάται πάνω από την ελληνική δημοκρατία η λεγόμενη διαδικτυακή τρομοκρατία. Τα τηλέφωνα «σκιές» είναι το σύμβολο της «σκιώδους δημοκρατίας» στην οποία μας οδηγούν οι συμφωνίες που υπογράφουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις με άλλα κράτη, είτε εντός της Ευρώπης είτε στις ΗΠΑ, αλλά και με ιδιωτικές εταιρίες.

Ο «μεγάλος αδελφός» έχει όνομα. Είναι οι ομόκεντροι κύκλοι διεθνών μυστικών υπηρεσιών και ομόλογων εταιρικών και εμπορικών συμφερόντων. Όλοι ξέρουν από αυτούς τους κύκλους τι πράγματι έχει γίνει και πρέπει αυτά που γνωρίζουν να φτάσουν στην ελληνική δικαιοσύνη για να ερευνήσει συστηματικά όλες τις πτυχές και τη θεσμική πολιτική αλλά και την εμπορική τεχνολογική».

Και κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος λέγοντας ότι «σε καμιά περίπτωση η πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έπεται. Δεν πάει πίσω από τις πλάτες της Δικαιοσύνης. Η πολιτική αντιμετώπιση είναι άμεση, έπρεπε να είναι άμεση και πρέπει και τώρα να είναι άμεση».

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Γουργουράκη και στη συνέχεια τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απόρρητου των Επικοινωνιών κ. Λαμπρινόπουλο, στις 12:00 το και στις 2:00 αντιστοίχως.

To Γραφείο Τύπου