Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/06/2008

Συμφωνήσανε ότι δεν θα κάνουν τίποτα || Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύσκεψη των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. για την ακρίβεια

Με αφορμή τη σύσκεψη των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. για την ακρίβεια το γραφείο τύπου του ΣYΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενώ οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και να μην επαρκούν για την κάλυψη πλέον στοιχειωδών αναγκών, το μόνο που αγχώνει τους ηγέτες της Ε.Ε. είναι μην τυχόν και αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική της «ελεύθερης» αγοράς, της συμπίεσης των μισθών και των συντάξεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, είναι αυτή ακριβώς η πολιτική που γεννά το εκρηκτικό πρόβλημα της ακρίβειας στο βωμό της εξυπηρέτησης της κερδοσκοπίας των οικονομικά ισχυρών.

Σκέφτονται να δώσουν επιδόματα στα πιο φτωχά στρώματα υπό τη μορφή ελεημοσύνης, χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίζεται η αιτία που γεννά τις τεράστιες ανισότητες. Το όποιο επίδομα θέρμανσης θα το πάρουν πίσω την ίδια στιγμή μέσα από την αύξηση των τιμών στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Είναι πλέον σαφές ότι η όποια βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους εργαζόμενους και τη νεολαία περνάει μέσα από την ρήξη και την ανατροπή με τις κεντρικές επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ε.Ε. 

To Γραφείο Τύπου