Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/02/2006

Ο Διοικητής του ΟΤΕ "αποφασίζει και διατάσσει" την απαγόρευση εισόδου του συνεργείου της ΝΕΤ σε συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με συμβασιούχους του ΟΤΕ

Ερώτηση στη Βουλή για τους συμβασιούχους

«Με εντολή του Διοικητή του ΟΤΕ Θ.Βουρλούμη απαγορεύτηκε η είσοδος στο συνεργείο της ΝΕΤ να συνοδεύσει τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο στην προγραμματισμένη επίσκεψή του στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στο Ρουφ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτή την ενέργεια, προκλητική για την ελεύθερη ενημέρωση και επιθετική απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους με τους οποίους θα είχε συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αποχώρησε και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προκλητική η στάση της Διοίκησης του υπό ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ. Την στιγμή που οι ξένες υπηρεσίες αλωνίζουν μέσα στις εταιρίες τηλεφωνίας στην Ελλάδα, δεν επιτρέπει στην κρατική τηλεόραση να πάρει στιγμιότυπα από μια συνάντηση ενός πολιτικού αρχηγού με τους εργαζόμενους. Τη στιγμή που η Διοίκηση του ΟΤΕ επιτρέπει σε όλα τα κανάλια να εισέρχονται και να καλύπτουν τον Διοικητή και τη συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, απαγορεύει να καλυφθεί η συζήτηση των συμβασιούχων εργαζομένων με τον επιλεφαλής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Είναι ντροπή και είναι κατάντια για τη δημοκρατία, ειδικά αυτή τη στιγμή που όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας είναι έκθετες για όσα έχουν γίνει στη χώρα μας με τα θέματα των υποκλοπών».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση για τους εκτάκτους του ΟΤΕ:

«1.Σήμερα δυστυχώς ο ΟΤΕ διατηρεί σε αβεβαιότητα και ομηρία 1300 συμβασιούχους ορισμένου ή αορίστου χρόνου που η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι με καθεστώς ενοικίασης από τις θυγατρικές εταιρείες, την OTEPLUS και την HELLAS COM και μάλιστα πολλοί από αυτούς εργάζονται ακόμα και για 10 χρόνια.

2Πολλοί έκτακτοι έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις που ο ΟΤΕ δεν εφαρμόζει.

3.Με την διάκριση παλιών - νέων εργαζομένων στον ΟΤΕ που προωθείται με τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στον ΟΤΕ τα νέα παιδιά μπαίνουν στον ΟΤΕ χωρίς δικαιώματα.

4.Οι συμβασιούχοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ΟΤΕ αμείβονται χειρότερα από του μόνιμους και δεν εντάσσονται στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας.

5.Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει οδηγήσει σε πολυσπερμία εργασιακών σχέσεων και μισθολογίων στον ΟΤΕ (μόνιμοι - συμβασιούχοι, νέοι -παλιοί κλπ.)

6.Ζητάμε να τακτοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στον ΟΤΕ και να εφαρμοστούν από τον ΟΤΕ οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδίσει οι συμβασιούχοι . Αύριο θα καταθέσουμε ερώτηση στη Βουλή γι αυτό το θέμα.»

To Γραφείο Τύπου