Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2008

Δήλωση Αλ. Τσίπρα για το σκάνδαλο της Siemens

Σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το Παρίσι, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο των αρχηγών των κόμματων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μεταξύ άλλων τόνισε:

Στη Γερμανία έχουν προχωρήσει οι έρευνες και έχει διαλευκανθεί μια δύσκολη υπόθεση διότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που, όχι μόνο αφήνει ελεύθερη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά τη διευκολύνει κιόλας. Δεν υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που παραγράφει τις ποινικές τους ευθύνες μετά το πέρας της πενταετίας.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι  ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κ. Σανιδάς και ο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης έσπευσαν πριν μια εβδομάδα και πριν την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας να πουν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, όλοι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι τα πήραν, πώς τα πήραν, πώς λειτουργούσε όλο αυτό το κύκλωμα διανομής μαύρου πολιτικού χρήματος στα μεγάλα κόμματα στη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου